News and Announcements

Κατηγορία:

Λέξεις:

 |  MOTOGP

Marc Marquez Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2014

Marc Marquez Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2014

Ο Marc Marquez της Repsol Honda διατήρησε τον ΠαγκÏŒσμιο Τίτλο του και το 2014, τερματίζοντας 2ος πίσω απÏŒ τον Jorge Lorenzo στο Motegi, εξασφαλίζοντας βαθμολογικά το Πρωτάθλημα MotoGP, 3 γύρους πριν το τέλος!

Μπορεί πέρυσι η Yamaha να είχε χαλάσει τα σχέδια της Honda για κατάκτηση του τίτλου στο Motegi, μέσα στην έδρα του Big H, ÏŒμως αυτÏŒ δεν έμελλε να επαναληφθεί και φέτος. Αντίθετα, ο Marquez έστειλε τη Honda στα ουράνια, χαρίζοντας της ένα ακÏŒμη τίτλο, ενÏŽ λίγο νωρίτερα ο μικρÏŒς του αδελφÏŒς, Alex, είχε κερδίσει για τη Honda τον αγÏŽνα του Moto2, αυξάνοντας σημαντικά τη διαφορά του απÏŒ τον 2ο Jack Miller, της ΚΤΜ (η Honda πάει φουλ για πρÏŽτο τίτλο στην κατηγορία).

Στην εκκίνηση του αγÏŽνα της μεγάλης κατηγορίας, εκείνος που πετάχτηκε μπροστά, κλέβοντας την πρωτοπορία απÏŒ τον pole man Dovizioso ήταν ο μεγάλος Valentino Rossi, που έδειχνε ιδιαίτερα δυνατÏŒς απÏŒ τα δοκιμαστικά. Ο Rossi διατηρήθηκε εκεί για αρκετούς γύρους, με τον Marquez να χάνει αρχικά μια θέση και να βρίσκεται 5ος. Αντίθετα, ο Jorge Lorenzo ανέβαινε γρήγορα θέσεις, για να βρεθεί σύντομα στο κατÏŒπι του Rossi. ΜÏŒλις ο Jorge... ζέστανε τις μηχανές του, έβαλε πλÏŽρη για κορυφή, πέρασε τον ομÏŒσταυλο του, και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, κάνοντας μάλιστα και διαφορά.

ÎŒμως ÏŒλα τα βλέμματα είχαν επικεντρωθεί στο δίδυμο Rossi-Marquez, καθÏŽς αν ο γιατρÏŒς τερμάτιζε μπροστά απÏŒ τον Marquez, ο αναβάτης της Honda θα έπρεπε να παλέψει για τον τίτλο στους επÏŒμενους αγÏŽνες. Ο Baby Champ έδειχνε αγχωμένος, και παρÏŒλο που βρισκÏŒταν ακριβÏŽς πίσω απÏŒ τον Rossi, έκανε αρκετά λάθη, ανοίγοντας τη γραμμή του για να μην “καρφÏŽσει” το γιατρÏŒ, στην προσπάθεια του να τον περάσει. Τελικά τα κατάφερε στον 9ο γύρο, αλλά ο Rossi πάλεψε με λύσσα, και ξαναπέρασε αμέσως πρÏŽτος. ΠαρÏŒλα αυτά, ο Marquez προσπάθησε ξανά, και την δεύτερη φορά, ο Vale δεν είχε απάντηση.

Με τον Lorenzo να έχει απομακρυνθεί, ο Marquez διατήρησε την απÏŒσταση του απÏŒ τον Rossi, οδηγÏŽντας με σύνεση, αποφεύγοντας να επαναλάβει κάποια χαζά λάθη που είχε κάνει στους προηγούμενους αγÏŽνες. Πιο πίσω, ο Pedrosa είχε καταφέρει να περάσει τον Dovizioso και να βάλει στο στÏŒχαστρο τον Rossi, ÏŒμως δεν υπήρχε αρκετÏŒς χρÏŒνος για επίθεση στη Yamaha του γιατρού.

Η σημαία του τερματισμού είδε τον Lorenzo να περνά πρÏŽτος τη γραμμή, με μια μεγαλειÏŽδη σούζα, ÏŒμως ήταν ο δεύτερος Marquez εκείνος που μονοπÏŽλησε τις ζητωκραυγές του κοινού που είδε τον ΙσπανÏŒ να κατακτάει το πρωτάθλημα για 2η συνεχÏŒμενη χρονιά, μέσα μάλιστα στην έδρα της Honda!

Η ομάδα του Marquez είχε μάλιστα στήσει ένα έξυπνο σκετς με ένα σαμουράι και δύο γκέισες, ειδικά για την κατάκτηση του τίτλου απÏŒ τον Marc Marquez, ο οποίος δεχÏŒταν τα συγχαρητήρια τÏŒσο απÏŒ τους ανθρÏŽπους της Honda, ÏŒσο φυσικά απÏŒ την οικογένεια του (ο Alex έτρεξε και τον αγκάλιασε στην πίστα), αλλά και απÏŒ τους αντιπάλους του.

Συγχαρητήρια λοιπÏŒν στον Marc Marquez και στη Honda. Το πρωτάθλημα του 2014 είναι δικÏŒ τους.

Στους επÏŒμενους αγÏŽνες το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στη δεύτερη θέση που πήρε φωτιά, καθÏŽς ο Rossi περασε τον Pedrosa (έχουν αμφÏŒτεροι 230 βαθμούς, ÏŒμως ο γιατρÏŒς έχει καλύτερα αποτελέσματα), ενÏŽ τους έφτασε και ο Lorenzo (227). Ετοιμαστείτε λοιπÏŒν για ακÏŒμη πιο σκληρές μάχες, γιατί κανείς απÏŒ τους προαναφερθέντες δεν θέλει να είναι εκείνος που θα καταλάβει το τρίτο σκαλί του βάθρου για το 2014.

ΠΗΓΗ

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας