News and Announcements

Κατηγορία:

Λέξεις:

 |  Νέα Όοντέλα

SYM MaxSym 600i

NEW SYM MaxSym 600i SCOOTER CYPRUS FOR SALE

SYM MaxSym 600i

 

Μεγάλο μέγεθος… μικρή τιμή
Το μεγαλύτερο σε κυβισμÏŒ σκούτερ της SYM είναι πραγματικÏŒτητα, αποτελÏŽντας πλέον την ναυαρχίδα της γκάμας των σκούτερ της ταÏŠβανέζικης εταιρίας. Το μεγάλο και σε μέγεθος SYM Maxsym 600i είναι άνετο εντÏŒς και εκτÏŒς πÏŒλης με ισχυρÏŒ κινητήρα και ABS στα φρένα.
ΚΕΙΜΕΝΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ


Τιμή και κυβισμÏŒς είναι τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του νέου maxi scooter (ή mega scooter αν προτιμάτε) της SYM δίνοντας στο μοντέλο value for money, δηλαδή αξία σε σχέση με το κÏŒστος του. Μπορεί να περιμέναμε λίγο για τον ερχομÏŒ του 600 της SYM, του “πιο Max των Maxsym”, αλλά απ’ ÏŒτι φαίνεται κανένας απÏŒ τους ενδιαφερÏŒμενους δεν θα στενοχωρηθεί για την τιμή του, η οποία είναι μÏŒνο κατά 500 ευρÏŽ υψηλÏŒτερη του 400.

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ:
Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υδρÏŒψυκτος, 4βάλβιδος είναι ο κινητήρας του Maxsym 600, που τροφοδοτείται απÏŒ ηλεκτρονικÏŒ ψεκασμÏŒ. Ο κινητήρας προέρχεται απÏŒ ATV της εταιρίας και έχει κυβισμÏŒ 565 κυβικÏŽν και αποδίδει 45 ίππους στις 6.750 σ.α.λ, με τη ροπή να αγγίζει τα 4,9 χιλιογραμμÏŒμετρα, στις 5.000 σ.α.λ.


ΣΧΕΔΙΑΣΗ / ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ:
Η αισθητική του 400 αναπαράγεται αυτούσια και στο 600, κι αυτÏŒ ίσως να κάνει τους παλιούς 400άρηδες Maxsym-άδες που θέλουν να περάσουν στο 600 να γκρινιάξουν, αφού θα πάρουν και πάλι το ίδιο σκούτερ εξωτερικά. Μην ξεχνάτε ÏŒμως ÏŒτι οι “ανανεωμένες” εμφανίσεις θέλουν και “ανανεωμένες” (δηλαδή υψηλÏŒτερες) τιμές… ΜÏŒνο ο κυβισμÏŒς στα πλαÏŠνά καπάκια δηλÏŽνει τη διαφορά απÏŒ το μικρÏŒτερο μοντέλο. Η αιχμηρή, αεροδυναμική εμφάνιση, ειδικά απÏŒ μπροστά θυμίζει σφαίρα και πρÏŒκειται για μιαν εικÏŒνα οικεία και αποδεκτή. Η ποιÏŒτητα κατασκευής παραμένει καλή, ÏŒπως και πριν.


ΜΕΓΕΘΟΣ / ΒΑΡΟΣ:
Δεν είναι μÏŒνο οι διαστάσεις, αλλά και η εργονομία που καθιστούν το 600 ένα άνετο σκούτερ. Το μεταξÏŒνιο είναι μακρύ (1.555 χλστ.) και το κέντρο βάρους βρίσκεται χαμηλά βοηθÏŽντας την ευχρηστία. Η εταιρία ανακοινÏŽνει το βάρος του στα 233 κιλά άδειο.

ΦΡΕΝΑ / ΤΡΟΧΟΙ / ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:
Τα φρένα είναι ÏŒλα δίσκοι, τύπου μαργαρίτα, έχουν ABS και μπροστά ακτινικές 4πίστονες δαγκάνες. Η διάμετρος και των τριÏŽν δίσκων είναι 275 mm. Ο πίσω δίσκος έχει 2έμβολη δαγκάνα. Ο μπροστινÏŒς τροχÏŒς είναι διαμέτρου 15 ιντσÏŽν και ο πίσω 14 ιντσÏŽν. Οι ζάντες είναι 5μπρατσες με δυο ακτίνες η κάθε μια. Τα λάστιχα είναι τα Maxxis Radial Pro, κατασκευασμένα στην ΤαÏŠβάν.


Το πιρούνι είναι συμβατικÏŒ, τηλεσκοπικÏŒ με δυο πλάκες έδρασης (δηλαδή είναι “πλήρες” και ÏŒχι “μισÏŒ” με μονή πλάκα κάτω) γεγονÏŒς που προσφέρει ακαμψία. Τα καλάμια έχουν διάμετρο 41 χιλιοστÏŽν και τα δυο αμορτισέρ πίσω ρυθμίζονται ως προς την προφÏŒρτιση του ελατηρίου σε 5 θέσεις.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΟΛΤΑ
ΘΕΣΗ ΟΔΗΓΗΣΗΣ:
Πολύ ικανοποιητικÏŒ χÏŽρο διαθέτει ο αναβάτης για να τοποθετήσει τα πÏŒδια του, αφού το δάπεδο/μαρσπιέ για τα πÏŒδια είναι και αρκούντως πλατύ αλλά και μακρύ. Παράλληλα υπάρχει και δεύτερο τμήμα μαρσπιέ στο πάνω μέρος της ποδιάς, κι έτσι ο αναβάτης μπορεί να τοποθετήσει τα πÏŒδια του ÏŒταν ταξιδεύει π.χ. Η θέση οδήγησης είναι άνετη με τις γωνίες γονάτων και χεριÏŽν να είναι βολικές.


ΤΙΜΟΝΙ:
Πλατύ τιμÏŒνι αλλά ÏŒχι ενοχλητικά πλατύ και αρκετά ψηλά τοποθετημένο, προσφέροντας εύκολα έλεγχο του σκούτερ. Διαθέτει αντικραδασμικά αντίβαρα στα άκρα του, και ποιοτικά γκρίπ και μανέτες των φρένων ρυθμιζÏŒμενες σε 4 θέσεις. Το ύψος του τιμονιού είναι τέτοιο που επιτρέπει στο σκούτερ να περνάει πάνω απÏŒ τους καθρέφτες των αυτοκινήτων.


ΣΕΛΑ:
Μεγάλη και άνετη σέλα με σωστά σκληρÏŒ αφρÏŽδες υλικÏŒ και πλάτη που ρυθμίζεται για τον αναβάτη σε 3 θέσεις. Το ύψος της φτάνει τα 755 χιλιοστά και σε συνδυασμÏŒ με την υπÏŒλοιπη εργονομία μπορεί να βολέψει και τα υψηλÏŒτερα αναστήματα (ÏŒχι τα άνω του 1.90 μ. πάντως). ΣηκÏŽνεται με δυο αμορτισέρ και διαθέτει δυο κλειδαριές.

ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ:
Ο συνεπιβάτης κάθεται σε ψηλÏŒτερη, απÏŒ τον αναβάτη, θέση. Η σέλα έχει μεγάλο μήκος και πλάτος, αλλά και πλάτη στο τελείωμά της. ΚαλÏŒ είναι πάντως αν ο συνεπιβάτης είναι βαρύς να μην προτιμά αυτή τη θέση γιατί αλλάζει η κατανομή βάρους και ελαφραίνει το τιμÏŒνι. Για τα πÏŒδια του υπάρχουν αναδιπλούμενα αλουμινένια μαρσπιέ, ενÏŽ υπάρχουν και χειρολαβές.


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΔΙΑΣ / ΖΕΛΑΤΙΝΑΣ:
Ψηλή, αλλά και στενή είναι η ζελατίνα, που αφήνει τους ÏŽμους εκτεθειμένους. Είναι ρυθμιζÏŒμενη σε τρεις θέσεις με εργαλεία. Η ποδιά καλύπτει σωστά τα πÏŒδια και δεν αφήνει στροβιλισμούς αέρα να τα ενοχλούν.


ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ:
Η μεγάλη σέλα αποκαλύπτει έναν μεγάλο χÏŽρο απÏŒ κάτω της ανοίγει με απÏŒ το τιμÏŒνι και απÏŒ τον κεντρικÏŒ διακÏŒπτη. Ο χÏŽρος αυτÏŒς αποθηκεύει ένα φουλφέις κι ένα δεύτερο φουλφέις, που χωράει με συγκεκριμένο τρÏŒπο (στο πλάι). Μπροστά, για τα μικροπράγματα υπάρχουν: ένα ντουλαπάκι που κλειδÏŽνει και δυο ακÏŒμα μικρÏŒτερα με πορτάκια που δεν κλειδÏŽνουν.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΕΝΤΟΣ ΠΟΛΗΣ:
Ίδια συνολική φιλική αίσθηση με το 400 προσφέρει στον αναβάτη το 600 απÏŒ την πρÏŽτη κιÏŒλας στιγμή. Η εκκίνηση γίνεται εύκολα και τÏŽρα ο μεγάλος μονοκύλινδρος κινητήρας βγάζει έναν ακÏŒμα πιο μπάσο και πιο “γεμάτο” Î®χο απÏŒ πριν.

Είπαμε ο βήχας, τα λεφτά και τα κυβικά δεν κρύβονται εύκολα… O βαρύς, τετράχρονος ήχος φέρνει μαζί του επιδÏŒσεις και δυνατές εκκινήσεις, κι αν η μετάδοση ήταν κοντή (δεν είναι) το 600 θα σήκωνε απÏŒτομα το πίσω του μέρος, θυμίζοντας ντράγκστερ, στο απÏŒτομο άνοιγμα του γκαζιού.


Η μπÏŒλικη ροπή και η καλή τροφοδοσία φτιάχνουν έναν κινητήρα που τινάζει δυναμικά μπροστά το scooter ειδικά σε ταχύτητες άνω των 40 χ.α.ω. Κι αυτή η συμπεριφορά συνεχίζεται ακÏŒμα κι ÏŒταν η βελÏŒνα του κοντέρ ανεβαίνει σε τριψήφιους αριθμούς. Ανεξάντλητος ο κινητήρας, με δύναμη και ζωντάνια παντού.

Οι κραδασμοί είναι λίγοι και σε συγκεκριμένες χαμηλές στροφές (3-4.000 σ.α.λ). Η μακριά μετάδοση, μπορεί να μην προσφέρει εκρηκτικές εκκινήσεις απÏŒ στάση, αλλά παρέχει δύναμη και στις μεγάλες ταχύτητες, ενÏŽ ο παράλληλα ο κινητήρας γυρίζει σε λίγες στροφές. Οι 4.000 στροφές φέρνουν 100 km/h και συγκεκριμένα σε αυτή την ταχύτητα η κατανάλωση του καύσιμου είναι χαμηλή, κοντά στα 5.0 λίτρα ανά 100 χιλιÏŒμετρα.


ΛÏŒγω της γεωμετρίας και του μεγάλου μεταξονίου το Maxsym 600 είναι σταθερÏŒ στις μεγάλες ταχύτητες, αν και μετά τα 140 μια μικρή ασάφεια στο τιμÏŒνι γίνεται αισθητή, κι αυτÏŒ λÏŒγω του μαλακού πιρουνιού. Το τελευταίο πάντως λειτουργεί πολύ καλά και προσφέρει πρωτÏŒγνωρη για σκούτερ άνεση, σε ÏŒλες (εκτÏŒς των μεγάλων) τις ανωμαλίες του δρÏŒμου.

Τα αμορτισέρ στο πίσω μέρος είναι πιο σκληρά απ’ ÏŒτι το πιρούνι (λÏŒγω αυξημένου βάρους, αφού στην περιοχή βρίσκεται και το “ψαλίδι” κινητήρας) και σε κάποιες περιπτÏŽσεις θα ενοχλήσουν τον συνεπιβάτη, ενÏŽ ο αναβάτης δεν αντιλαμβάνεται τÏŒσο τους κραδασμούς των αμορτισέρ.


ÎŒταν έρθει η ÏŽρα της επιβράδυνσης τα καλά φρένα του 600 θα επιδείξουν καλή προοδευτικÏŒτητα και αίσθηση, αλλά και μεγάλη δύναμη, στοιχεία που τα κάνουν πολύ αποτελεσματικά. Το ABS της Bosch επεμβαίνει νωρίτερα στο πίσω φρένο και πιο αργά στα μπροστινά δισκÏŒφρενα.

Το κράτημα του Maxsym είναι ουδέτερο (θυμÏŒμαστε πάντοτε ÏŒτι έχουμε να κάνουμε με ένα μακρύ και σχετικά βαρύ σύνολο, κάτι που ισχύει σε ÏŒλα τα maxi scooter), ÏŒπως και γενικά η συμπεριφορά των Maxxis που θα γλιστρήσουν ÏŒταν πιεστούν, ÏŒπως και στο βρεγμένο οδÏŒστρωμα.


ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ:
Με μεγάλη ευχαρίστηση και με χαμÏŒγελο αντικρίζει ο αναβάτης αυτού του σκούτερ τους αυτοκινητοδρÏŒμους που τον ταξιδεύουν ανά τον κÏŒσμο και ανά την ΕυρÏŽπη, γιατί ÏŒχι; Η ζελατίνα στην ψηλÏŒτερη της θέση μαζί με την μεγάλη ποδιά/φέρινγκ που προστατεύουν τα πÏŒδια και μαζί με την άνετη σέλα και τα πÏŒδια που τοποθετούνται σε μεγάλες γωνίες θα μεταφέρουν αναβάτη και συνεπιβάτη για πολλές ÏŽρες, άνετα σε μακρινούς προορισμούς.

Οι ρεπρίζ είναι πολύ καλές και βοηθούν τις γρήγορες προσπεράσεις και ÏŒπως είπαμε και πριν ταξιδεύοντας με ταχύτητες 100-140 χ.α.ω η κατανάλωση μπορεί να φτάσει και τα 5,0 λίτρα στα 100 χιλιÏŒμετρα ταξιδιού και η αυτονομία κοντά στα 300 χιλιÏŒμετρα.


ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ:
Ο ισχυρÏŒς κινητήρας των 565 κυβικÏŽν πετυχαίνει τα 100 χ.α.ω απÏŒ στάση σε 7,1 δευτερÏŒλεπτα. Η πραγματική τελική είναι στα 159 χ.α.ω, με το κοντέρ να δείχνει 170 χ.α.ω. Η μέση κατανάλωση μέσα στην πÏŒλη ήταν στα 5,5 λίτρα για 100 χιλιÏŒμετρα διαδρομής.

ΤΕΛΙΚΑ…
Αν υποθέσουμε ÏŒτι κάποιος βάζει χαρτί και μολύβι κάτω και υπολογίζει ÏŒτι ένα 600άρι σκούτερ δεν τον επιβαρύνει ιδιαίτερα σε ετήσια βάση, σε σχέση με ένα μικρÏŒτερο (ένα 300άρι ας πούμε), τÏŒτε μπορεί να προχωρήσει στην απÏŒκτηση του SYM Maxsym 600i ABS, χωρίς να βάλει το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη. Με την τιμή του 600 κοντά στις 5,5 χιλιάδες ευρÏŽ δίνεται η δυνατÏŒτητα και στους οικονομικά ασθενέστερους να αποκτήσουν ένα maxi scooter με τα ÏŒλα του… και με ABS για να αισθάνονται πιο ασφαλείς.


ΟΡΓΑΝΑ:
Δυο μεγάλα αναλογικά ÏŒργανα (κοντέρ και το στροφÏŒμετρο) βρίσκονται δεξιά κι αριστερά απÏŒ ένα ψηφιακÏŒ πολυÏŒργανο. Οι λυχνίες και οι ενδείξεις είναι πολλές καλύπτοντας ÏŒλη την πληροφÏŒρηση του αναβάτη, ενÏŽ οι φωτισμÏŒς των οργάνων είναι πολύ καλαίσθητος.


ΦΩΤΑ / ΚΟΡΝΑ / ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ:
Η απÏŒδοσή των φωτιστικÏŽν σωμάτων είναι πολύ καλή σε ÏŒλες τις θέσεις-σκάλες. Πολύ καλή είναι και η κÏŒρνα. Οι διακÏŒπτες είναι εργονομικοί και το μÏŒνο σημείο που χρειάζεται προσοχή είναι το κουμπί της σέλας στο αριστερÏŒ άκρο του τιμονιού, που μοιάζει με το αντίστοιχο της κÏŒρνας.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ:
Εύκολος ο ανεφοδιασμÏŒς του Masxym, αφού η τάπα αποκαλύπτεται αφού ανοίξεις πρÏŽτα το πορτάκι που βρίσκεται στο τούνελ ανάμεσα στα πÏŒδια του αναβάτη.


ΣΤΑΝΤ, ΣΧΑΡΑ, ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ:
Υπάρχει κεντρικÏŒ και πλάγιο στάντ (συνδυάζεται και με το χειρÏŒφρενο), ÏŒπως και χειρολαβές, αλλά ÏŒχι και σχάρα. Οι καθρέφτες δίνουν καλÏŒ οπτικÏŒ πεδίο.

ΕΞΤΡΑ & ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
“Υπερ-εξοπλισμένο” το 600 με πολλά έξτρα: απÏŒ παροχή ρεύματος, παροχή USB, αντικλεπτικÏŒ κουμπί ασφαλείας κάτω απÏŒ τη σέλα, φÏŽτα LED, φραγή στον κεντρικÏŒ διακÏŒπτη, χειρÏŒφρενο, μέχρι και γρίλια θερμού αέρα στο τούνελ.


Τεχνικά χαρακτηριστικά

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ:
Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρÏŒψυκτος, 4βάλβιδος, 565cc, με ψεκασμÏŒ

ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ:
46 ίπποι, στις 6.750 σαλ, ροπή 4,8 Kgm, στις 5.000 σ.α.λ

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
ΤηλεσκοπικÏŒ πιρούνι, διαδρομής 106mm Δύο αμορτισέρ διαδρομής 108 mm

ΦΡΕΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
Δύο δισκÏŒφρενα διαμ. 275 χλστ/ Ένα δισκÏŒφρενο διαμ 275 χλστ. με ABS

ΤΡΟΧΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ / ΠΙΣΩ:
15 ίντσες/ 14 ίντσες (ελαστικά: 120/70R15 μπροστά, 160/60R14 )

ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ:
1.555 mm

ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ:
750mm

ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ:
14.2 lit

ΒΑΡΟΣ:
233 kg

TAGS: ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Τετράχρονος, μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος, 4βάλβιδος, 565cc, με ψεκασμό ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ: 46 ίπποι, στις 6.750 σï

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας