News and Announcements

Κατηγορία:

Λέξεις:

 |  Νέα Όοντέλα

Honda Forza 125 2015

Όμορφο το νέο Honda Forza 125, με ολοκαίνουργιο design

Honda Forza 125 2015

Η Honda παρουσίασε το νέο Forza 125 στο ΣαλÏŒνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, και ÏŒχι στην Intermot, καθÏŽς σε ορισμένες ευρωπαÏŠκές χÏŽρες επιτρέπεται η οδήγηση δικύκλου 125 με δίπλωμα αυτοκινήτου.

Δεν πρÏŒλαβε η Yamaha να χαρεί με το άρτι αφιχθέν Forza 125, ήρθε στο καπάκι η απάντηση της Honda, με ένα ανάλογο μικρÏŒ GT scooter γεμάτο ανέσεις και χÏŽρους, προορισμένο για χρήση σε ευρωπαÏŠκά αστικά κέντρα.

Ας καλωσορίσουμε λοιπÏŒν το ολοκαίνουργιο Honda Forza 125, που δείχνει να έχει δανειστεί και κάποια σχεδιαστικά στοιχεία απÏŒ το φουτουριστικÏŒ Vultus. Σύμφωνα με τη Honda, πάνω στη σέλα του θα χωρέσουν άνετα 2 ενήλικες Ευρωπαίοι, ενÏŽ το ανακοινÏŽσιμο βάρος του είναι στα 162 γεμάτα κιλά, στην έκδοση με το ABS (161 στην έκδοση χωρίς ABS). Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονÏŒς πως η ζελατίνα του Forza ρυθμίζεται καθΆ ύψος σε 6 θέσεις και 120χλστ., ÏŽστε να έχει ο αναβάτης την ανάλογη προστασία ή ορατÏŒτητα εκτÏŒς πÏŒλης και εντÏŒς αυτής, ÏŒποιο ανάστημα κι αν έχει. Χαμηλή είναι κι η σέλα, στα 780χλστ. για να πατάνε ÏŒλοι εύκολα κάτω.

Κάτω απÏŒ τη σέλα υπάρχει αποθηκευτικÏŒς χÏŽρος 48 λίτρων, που πάντα σύμφωνα με τη Honda επαρκεί για την φύλαξη 2 Full-face κρανÏŽν. Παράλληλα, στο ντουλαπάκι εμπρÏŒς υπάρχει έξοδος ρεύματος 12V, ενÏŽ το scooter διαθέτει 100% LED φÏŽτα, αλλά και… στερεοσκοπικÏŒ πίσω φωτιστικÏŒ σÏŽμα!

Ο eSP κινητήρας προέρχεται απÏŒ τα SH 125 και PCX 125, είναι μονοκύλινδρος, τετράχρονος, υγρÏŒψυκτος και τετραβάλβιδος, φυσικά ψεκαστÏŒς, 125 κυβικÏŽν εκατοστÏŽν, αποδίδοντας 14,1 άλογα, ενÏŽ διαθέτει και Idle Stop. Έμφαση έχει δοθεί στη μείωση των εσωτερικÏŽν τριβÏŽν, με τη χρήση των τελευταίων τεχνολογιÏŽν, ÏŽστε να επιδεικνύει μεγάλη οικονομία καυσίμου. Η Honda μιλάει για 43,5 χιλιÏŒμετρα με κάθε λίτρο καυσίμου, σύμφωνα με το WMTC μοντέλο μετρήσεων. ΣτÏŒχος της εταιρείας ήταν, ο αναβάτης του Forza να χρειάζεται να ανεφοδιάσει το 11,5 λίτρων ρεζερβουάρ μÏŒνο μια φορά την εβδομάδα!

Το ατσάλινο σωληνωτÏŒ πλαίσιο συνδυάζεται με ένα συμβατικÏŒ τηλεσκοπικÏŒ πιρούνι 33 χιλιοστÏŽν, και με δύο αμορτισέρ στο πίσω μέρος, που διαθέτουν ρύθμιση προφÏŒρτισης σε επτά θέσεις. Οι τροχοί είναι 15 ιντσÏŽν μπροστά και 14 πίσω, με 2 δίσκους, ένα σε κάθε τροχÏŒ, και με δικάναλο ABS στον προαιρετικÏŒ εξοπλισμÏŒ.

Η Honda φρÏŒντισε, ÏŒπως συνήθως, για μια εκτενή σειρά εργοστασιακÏŽν αξεσουάρ, ÏŽστε ο αναβάτης του Forza να το φέρει ακριβÏŽς στα μέτρα του. ΑπÏŒ θερμαινÏŒμενα γκριπ και συναγερμÏŒ, έως σχάρα και Top-Box 35 λίτρων, στα χρÏŽματα του scooter.

Η Honda περιγράφει τα ÏŒργανα του Forza ως… στερεοσκοπικά (τρέχα γύρευε, δεν καταλάβαμε για ποιο λÏŒγο), με μια... αντεστραμμένη LCD οθÏŒνη (έτσι λέει το δελτίο τύπου), σε βαθύ μπλε τÏŒνο. Εμείς αυτÏŒ που βλέπουμε στη φωτÏŒ είναι δύο αναλογικά ρολÏŒγια για κοντέρ και για στροφÏŒμετρο, με μια μπλε ψηφιακή οθÏŒνη στη μέση. Πάμπολλες είναι οι ενδείξεις της, αφού διαθέτει ρολÏŒι, δείκτη καυσίμου, δείκτη μέσης κατανάλωσης, δείκτη στιγμιαίας κατανάλωσης, 2 μερικούς χιλιομετρητές, και θερμοκρασία ψυκτικού.

Το Forza 125 θα είναι διαθέσιμο στους ακÏŒλουθους 5 χρωματικούς συνδυασμούς:

  • Matt Cynos Grey Metallic
  • Matt Pearl Cool White with Black
  • Moondust Silver Metallic with Matt Cynos Grey Metallic
  • Matt Pearl Cool White with Matt Pearl Pacific Blue
  • Pearl Nightstar Black with Castagna Brown

ΠΗΓΗ

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας