News and Announcements

Κατηγορία:

Λέξεις:

 |  ΓÎΜνικές

Ηλεκτρικό Bultaco Brinco

Ηλεκτρικό Bultaco Brinco

Η νέα σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της αναγεννημένης θρυλικής ισπανικής εταιρείας γράφεται με το τρίτο ηλεκτρικÏŒ μοντέλο που παρουσιάζει (στο διαδίκτυο για την ÏŽρα), το off-road ηλεκτρικÏŒ ποδήλατο Brinco.

Τον περασμένο Μάιο η Bultaco παρουσίασε την ηλεκτρική της επιστροφή στην παραγωγή, με τα δύο πρÏŽτα της μοντέλα, Rapitan και Rapitan Sport.

ΑντλÏŽντας έμπνευση απÏŒ το ένδοξο παρελθÏŒν της, βαφτίζει το νέο της και τρίτο κατά σειρά μοντέλο Brinco ως φÏŒρο τιμής στο ομÏŽνυμο δίχρονο 75 κ.εκ. μοτοσυκλετάκι που παρήγαγε τη δεκαετία του 70.

Το νέο Brinco στην ουσία είναι ένα ποδήλατο για εκτÏŒς δρÏŒμου οδήγηση, με ηλεκτρική υποβοήθηση. Χτισμένο πάνω σε ένα αλουμινένιο πλαίσιο, κινείται με πετάλια σε συνδυασμÏŒ με ένα ηλεκτρικÏŒ μοτέρ που βρίσκεται στο κέντρο του πίσω τροχού. Ο κινητήρας αυτÏŒς διαθέτει τρεις επιλογές λειτουργίας, Sport, Urban και Eco, με ονομαστική ισχύ 2 kW (2.7 ίπποι) και μέγιστη ισχύ 3 kW (4 ίπποι). Η δύναμή του κινητήρα περνάει στον πίσω τροχÏŒ μέσω ενÏŒς ποδηλατικού σασμάν 9 ταχυτήτων. Η ροπή του είναι αξιοθαύμαστη, καθÏŽς μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ... 6.1 kgm(!) –ÏŒσα περιμένει κανείς απÏŒ μια μοτοσυκλέτα 600-650 κ.εκ.

Για ένα σύνολο 33 κιλÏŽν (συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας που ζυγίζει 7 κιλά) η απÏŒδοση αυτή είναι κάτι παραπάνω απÏŒ ικανή για μια τελική ταχύτητα 60χλμ/ÏŽρα. ÎŒσον αφορά στην αυτονομία του, αυτή εξαρτάται απÏŒ τον τρÏŒπο χρήσης. Έχεις την κλασική γκαζιέρα στο δεξί χέρι και δουλεύοντας μÏŒνο με τον ηλεκτρικÏŒ κινητήρα στη μέγιστη απÏŒδοσή του, θα βγάλει περίπου 30 χλμ. με μια φÏŒρτιση. ΩστÏŒσο σε συνδυασμÏŒ με πετάλι και πιο οικονομική λειτουργία, θα φτάσει στο μέγιστο των 100 χλμ. (αυτές τις ανακοινÏŽσεις για την ιδανική αυτονομία των ηλεκτρικÏŽν δικύκλων πάντα τα ακούμε με σκεπτικισμÏŒ). Το βασικÏŒ του προσÏŒν ωστÏŒσο είναι πως η μπαταρία Li-Ion 1 kWh αφαιρείται σε 15 δευτερÏŒλεπτα απÏŒ τη θέση της, συνδέεται στην πρίζα και φορτίζεται πλήρως σε δύο ÏŽρες. Και στο τέλος μπορείς πάντα να το χρησιμοποιήσεις ως απλÏŒ ποδήλατο, αν λ.χ. ξεπεράσεις την αυτονομία της μπαταρίας θα μπορείς πάντα να φτάσεις στον προορισμÏŒ σου πεταλάροντας (με κÏŒπο βέβαια, αν κρίνουμε απÏŒ το βάρος των 33 κιλÏŽν).

Εξοπλισμένο με πλευστά δισκÏŒφρενα 203 χιλιοστÏŽν και αναρτήσεις ικανÏŽν διαδρομÏŽν, 200 χιλιοστά μπροστά και 220 πίσω, το Brinco υπÏŒσχεται ικανÏŒτητες εκτÏŒς δρÏŒμου, εκεί ÏŒπου η Bultaco έφτιαξε το ÏŒνομά της τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Παράλληλα διαθέτει ασύρματη σύνδεση με iOS και Android συσκευές, ÏŒπου η ανάλογη εφαρμογή σερβίρει τις απαραίτητες hi-tech πινελιές, ως επιτάσσει η μÏŒδα της εποχής.

Αρκεί βέβαια να μπορέσεις να αποκτήσεις ένα, γιατί δε θα είναι εύκολο. Η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχÏŒμενο Απρίλιο και θα κατασκευαστούν μÏŒλις 175 κομμάτια, σε τιμή που εκτιμάται πως θα πλησιάζει τα 5.000 ευρÏŽ. Τη στιγμή μάλιστα που γραφÏŒταν η είδηση οι παραγγελίες είχαν ήδη κλείσει, σύμφωνα με το counter στην ιστοσελίδα του μοντέλου.

Άλλες ειδήσεις κατηγορίας